A habkávé vigyázhat! Hiába uralta hetekig az internetet, ezúttal új vetélytársa akadt. Itt a Matcha Latte Storms, vagyis a habteás latte.
Miért szerették annyira a dalgona kávét?
Azért, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető, ráadásul különleges és esztétikus. Tökéletesen megállja a helyét a közösségi médiában. Senki nem hitte volna azonban, hogy ilyen könnyű megfejelni
ezt a trendet egy zöld itallal.
Még annak ellenére sem, hogy az emberek elkezdték a saját képükre formálni a dalgona kávé receptjét, így dalgona pudingot és tortát is készítettek már.
Ezúttal azonban a tea szerelmeseinek kedveskedik az új trend, amely még magasabb szintre emeli a dalgona nevet.
A habtea pontosan úgy néz ki, mint a kávé unokatestvére. Annyi a különbség, hogy a habos kávéréteget felváltotta a habos tearéteg. Az eredeti recept továbbá nem hagyományos cukrot, hanem kókuszcukrot tartalmaz, illetve tej helyett mandulaital kerül bele.
Próbáljuk ki!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a matcha port és a vizet egy tálban.
Keverjük hozzá a kókuszcukrot.
Keverjük addig egy habverővel, amíg habos lesz.
Öntsük a tejet egy pohárba, azután kanalazzuk rá a zöldteás habot.
Már fogyaszthatjuk is!