Mennyei fokhagymás-rozmaringos kenyér házilag
![kenyér,pék](https://cdn.origo.hu/2023/12/mcV3vxia_hLwN1wowJmSCBrIEgpz8R42n_lmxKMQYoo/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM1M2M5NzlkNDkyMjQwMzY5MGMxODE3ZDk3ZTM0OTc2.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
Pucoljuk meg a fokhagymát és aprítsuk fel vagy törjük össze.
Tegyük az élesztőt a meleg vízbe és tegyük félre 5 percre.
Keverjük össze a lisztet, a sót, a fokhagymát és a rozmaringot, majd dolgozzuk bele az élesztős keveréket egy fakanállal.
Fedjük le és tegyük meleg helyre legalább 3 órára.
Töltsünk meg egy nagy tepsit félig vízzel és tegyük a sütő aljára.
Vajazzunk ki egy tepsit, és szórjuk meg kukoricadarával.
Tegyük a tésztát lisztezett felületre és szedjük ketté. Formázzunk belőle kenyeret és tegyük a tepsire távol egymástól.
Hintsük meg liszttel és hagyjuk pihenni 20 percig.
Vágjunk X-et a tetejére és süssük 30 percig.
Hagyjuk hűlni, mielőtt felszeletelnénk.