Így használja fel a maradék húsvéti sonkát
![maradék húsvéti sonka felhasználása](https://cdn.origo.hu/2023/12/99z3hRN48c2cOiBYoPq-52IZ-Ss3ZG0II_eIOrfP2kw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzNlMTU0ODI0ZjFiNjQyYzBhY2I2ZDQyMWJkMWQ0MzU0.webp)
A corn chowder, vagyis az amerikai kukoricaleves krémes és laktató. Kiválóan felhasználható hozzá a maradék húsvéti sonka
Kattintson a képre, galéria nyílik!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Kezdjük el megpirítani a sonkát egy nagyfalú edényben a vajon. Ha elkészült, tegyük félre.
Pirítsuk meg a hagymát, aztán adjuk hozzá a fokhagymát és a lisztet, pirítsuk 1 percig.
Öntsük hozzá a kukoricát, a burgonyát és a fűszereket, végül pedig a vizet.
Főzzük gyakran megkeverve 15-20 percig.
Amint a burgonya megpuhult, tegyük a keveréket egy turmixgépbe és dolgozzuk krémesre.
Keverjük bele a tejszínt és dolgozzuk össze.
Tálaljuk a pirított sonkával és metélőhagymával megszórva.