Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a mázhoz:
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez keverjük össze egy tálban a tejet, a vajat és a cukrot. Szórjuk bele a száraz élesztőt.
Hagyjuk állni egy percig, azután öntsük a keverékbe a lisztet.
Dolgozzuk össze fakanállal, azután fedjük le és hagyjuk állni 1 órát.
Szórjuk meg a sütőporral, a sóval, egy kis liszttel, majd lisztezett felületen gyúrjuk össze.
Nyújtsuk ki téglalap alakban, majd kenjük meg a töltelékhez szánt vajjal.
Szórjuk meg a barna cukorral és a fahéjjal, azután tekerjük fel a hosszanti oldala mentén.
Szeleteljük fel és tegyük egy vajjal kikent tepsibe.
Fedjük le folpackkal és hagyjuk pihenni 30 percet.
Közben keverjük össze egy tálban a mázhoz a krémsajtot, a vajat, a tejet és a vaníliát egy habverővel.
Utoljára keverjük el benne a cukrot is.
Amint letelt a fél óra, süssük a fahéjas csigákat 180 fokon 25-30 percig.
Amint kivettük a sütőből, locsoljuk meg a mázzal és tálalhatjuk is.