Pihe-puha mézes puszedli egyszerűen

karácsonyi sütemény, puszedli
Vágólapra másolva!
Hogyan lehet feldobni a délutáni kávészünetet? Egy nagy tál puszedlivel! Noha leginkább karácsonykor készítjük, ezt a szokásunkat akár felül is írhatjuk. Miért kellene megvárni az ünnepeket, hogy ilyen finomságokat ehessünk? Készítsük el már ma!
Vágólapra másolva!

Mézes puszedli

Hozzávalók a tésztához:

  • 310 g liszt
  • 110 g cukor
  • 155 g méz
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • tej
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

Hozzávalók a mázhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 20-25 g porcukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Keverjük össze a mézet a tojássárgával és a tojással.
Egy másik tálban keverjük össze a lisztet a cukorral, a vaníliáscukorral, a szódabikarbónával és a fahéjjal.
Ehhez keverjük hozzá a nedves összetevőket.
Öntsünk bele annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Készítsünk kis gombócokat a tésztából, majd nyomjuk laposra.
Tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
Süssük 10 percig.
Közben készítsük el a mázat úgy, hogy a tojásfehérjét összeverjük a porcukorral.
Az utolsó lépés, hogy a megsült puszedliket beleforgatjuk a mázba, majd hagyjuk, hogy megkössön.
Már fogyaszthatjuk is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről