A legfinomabb tökfőzelék, amit valaha kóstolt

tökfőzelék
Vágólapra másolva!
A tökfőzelékről mindig az óvoda jut az eszembe, és hogy mennyire nem szerettem. Sem az íze, sem az állaga nem tetszett. Azt hittem, utálom a tökfőzeléket. Egyszer azonban furcsa dolog történt: anya készített otthon, és rávett, hogy kóstoljam meg. Akkor jöttem rá: lehet finom a tökfőzelék, ha úgy készítjük, mint az anyukám. Tejszínes, édes, sosem hittem volna, hogy ez lesz az új kedvenc fogásom. Próbálja ki!
Vágólapra másolva!
Tökfőzelék. A kép csak illusztráció! Forrás: --

Tökfőzelék anyutól

Hozzávalók:

  • 1,5 kg nyári tök
  • 1 db nyári alma
  • 150 ml víz
  • 150 ml tejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 csokor friss kapor
  • 1 evőkanál liszt
  • 50 ml tej

Elkészítés:

Mossuk meg alaposan, majd gyaluljuk le a tököt.
Mossuk meg, pucoljuk meg, és gyaluljuk le az almát is.
Keverjük össze, majd kezdjük el megpirítani egy kis vajon.
Öntsük hozzá a vizet, a tejszínt, sózzuk és borsozzuk.
Készítsük el a habarást, habarjuk be a főzeléket, majd ízesítsük kaporral.
Amint a főzelék besűrűsödik, kész is!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!