Hozzávalók a majonézhez:
Hozzávalók a krumplisalátához:
Elkészítés:
A majonéz elkészítéséhez verjük fel a tojást egy konyhai robotgéppel.
Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a mustárt, az ecetet és a sót. Dolgozzuk jól össze.
Állítsuk a robotgépet alacsony fokozatra, majd lassan adjuk hozzá az olaj negyedét.
Ha észrevesszük, hogy kezd sűrűsödni, felvehetjük eggyel a sebességet, az olajat továbbra is lassan adjuk hozzá.
Amint az összes olaj elfogyott, dolgozzuk jól össze a keveréket. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk még hozzá ecetet, citromlevet vagy egy kis sót.
Amíg készítjük a majonézt, tegyük fel főni a tojást és a burgonyát sós vízben. Ha elkészült, szűrjük le és tegyük félre hűlni.
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk karikákra.
A főtt tojást szedjük ketté, a sárgáját tegyük félre, a fehérjét pedig vágjuk hozzá a burgonyához.
Ezt követően keverjük össze az egészet a vékony szeletekre vágott hagymával.
Pépesítsük a tojássárgáját, keverjük hozzá a majonézt, a tejet, az ecetet, a mustárt, a cukrot, a sót és a borsot.
Öntsük a burgonyára, jól forgassuk át és már tálalhatjuk is.