Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a salátához:
Elkészítés:
A tészta elkészítéséhez üssünk fel 2 tojást, és keverjük jól össze.
Keverjük bele a vizet, majd a lisztet és a sót.
A tésztának jól keverhetőnek, de nem túl folyósnak kell lennie.
Tegyük félre néhány percet pihenni.
Forraljunk fel egy nagy lábas vizet egy kis sóval.
Szaggassuk bele a tésztát nokedliszaggatóval, és főzzük 4-5 percig.
A maradék 4 tojást verjük fel, és keverjünk bele egy kis sót.
Egy nagy serpenyőben olvasszunk meg 1 evőkanál zsírt, majd öntsük bele az apróra vágott újhagymát.
Amint egy picit megpirult, öntsük bele a tojást is.
Keverjük hozzá a nokedlit is, míg a tojás meg nem szilárdul.
Amint elkészült, szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal.
A saláta hozzávalóit keverjük össze egy tálban, majd tépkedjük bele a saláta leveleit.
Érdemes elsőnek ezt megcsinálni, hogy a saláta addig is ázni tudjon, amíg készül a tojásos nokedli.