Számos egyedi ételt készített pályafutása alatt, mint a szarvasgombás pite vagy a karfiolkrém kaviárral, a leghíresebb étele mégis az a krumplipüré, amely a párizsi Jamin éttermében elvarázsolta a Michelint.
Selymesen sima, krémes, vajjal készített püré ez, amelyet, aki egyszer megkóstol, sosem feled.
Próbáljuk ki!
Avagy Joël Robuchon híres krumplipüréje.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Forraljuk fel az előzetesen jól megtisztított burgonyát sós vízben, főzzük 25 percig.
Hagyjuk kihűlni, utána hámozzuk meg.
Tegyünk félre egy keveset a burgonya vízéből, keverjük hozzá a tejet, és lassan melegítsük fel.
Törjük át a krumplit egy szitán, majd tegyük tapadásmentes serpenyőbe, és pirítsuk 5 percig.
Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a vajat.
A keverésre nagyon figyeljünk, ne hagyjuk abba, mert ettől lesz olyan krémesen lágy.
Amikor az összes vaj belekerült, lassan adagoljuk hozzá a tejet folyamatos keverés mellett.
Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Szűrjük át még egyszer, és már tálalhatjuk is.