9 érv amellett, hogy a cukkini az egyik legjobb alapanyagunk
![cukkini](https://cdn.origo.hu/2023/12/2c_QuFDeJ8pY52Yt8JgGlKkNjrI4IbTFxNs1QnU1iEE/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE4NjY5ZTEyOWQ4ZDRlZGE5MTRiMzY0MzdhMzFlNzgx.webp)
Kattintson a képre, galéria nyílik a cukkini egészségügyi előnyeivel.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Áztassuk be a rizst 30 percre.
Öblítsük át, majd tegyük félre.
Vágjuk le a cukkinik két végét, majd vágjuk félbe és szedjük ki a magokat.
Egy tálban keverjük össze a rizst, a húst, a szegfűborsot, a sót és a fekete borsot.
Töltsük meg a cukkinikat a húsos keverékkel.
Tegyük a citromokat egy nagy edény aljára, majd jöhetnek rá a töltött cukkinik.
Öntsük bele a citromlevet, és annyi vizet, hogy ellepje a cukkini oldalát.
Tegyünk sót a vízbe, aztán forraljuk fel, és 30 percig pároljuk.
Egy kis tálban pépesítsük a fokhagymát, adjunk hozzá egy kis sót és mentát.
Pároljuk a pépet is 30-45 percig.
Ha a cukkini kész, tálaljuk joghurttal és a fokhagymás péppel.