Húsgombócleves házi gombócokkal, ami garantáltan eltelít

húsgombócleves
Vágólapra másolva!
Vannak, akik imádják a leveseket, míg másoknak egyáltalán nem hiányzik az ebéd mellé. Én az előbbi csoportba tartozom. Szeretek levest enni a főfogás előtt. Ennek ellenére is azt szoktam mondani, hogy a leves csak úgy átfolyik rajtam. Na, de nem ez a leves! A zöldségektől és a húsgombócoktól olyan laktatóvá válik, hogy még a másodikfélét is csak később tudom megenni. Érdemes kipróbálni!
Vágólapra másolva!
Húsgombócleves. A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

Húsgombócleves házi gombócokkal

Hozzávalók a leveshez:

  • ½ karalábé
  • 1 db zellergumó
  • 5 db répa
  • 4 db fehérrépa
  • 1 hagyma
  • 2 burgonya
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db kisebb paprika
  • 1 db zöldségleves-kocka
  • só, bors

Hozzávalók a húsgombóchoz:

  • 350 g darált hús
  • 1 db hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • só, bors, szárított petrezselyem ízlés szerint

Elkészítés:

Mossuk meg, majd daraboljuk fel a zöldségeket a leveshez.
Tegyünk egy kis olívaolajat egy edény aljára, majd egy kicsit pirítsuk meg a zöldségeket.
Amikor már illatoznak, öntsük fel az egészet vízzel.
Fűszerezzük be, a hagymát egészben tegyük bele, a zellerzöldet pedig összecsomózva.
Hagyjuk főni.
Közben készítsük el a gombócokat.
A darált húshoz adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, az összetört fokhagymát, a tojást, majd fűszerezzük be.
Dolgozzuk össze, és készítsünk belőle gombócokat.
Tegyük a forrásban lévő levesbe, majd főzzük készre.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!