A teabombák ugyanazon elv alapján készülnek, mint a forró csokoládé bombák: amikor meleg folyadékba tesszük őket, elolvadnak, így varázsolva egy bögre vízből ínycsiklandó forró italt.
A teabombák tulajdonképpen cukorgömbök,
összetételük ízlés szerint változhat: teavirágokat, tealeveleket, ehető virágok keverékeit tehetjük bele. Emellett más összetevőket is hozzáadhatunk, mint a fűszerek vagy az aszalt citrusfélék, esetleg más aszalt gyümölcsök.
Szerencsére nem olyan nehéz megtanulni, mindössze gömbalakú szilikonformára, izomaltra és persze néhány alap hozzávalóra van szükségünk.
Olvasszuk fel az izomaltot,
tegyünk egy-egy kanállal a szilikonformába. Ezen a ponton adhatunk hozzá természetes ételszínezéket. Keverjük egy kicsit össze, majd kenjük ki jól a formát. Ez fogja adni a teabomba külsejét.
Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni, megkötni. Közben válogassuk össze, milyen teafüveket szeretnénk használni. Amint megkötött, vegyük ki a formából az izomaltot.
Rakjuk az egyik félgömbbe a teafüveket és a fűszereket, a másik félgömböt pedig tegyük egy felforrósított serpenyőre egy-két másodpercre. Így a széle megolvad, és könnyű lesz összeilleszteni a formát.
Már kész is a teabomba!