A panírozott csirkemell egy örök klasszikus, biztosan nem fog soha kimenni a divatból. Ám egy idő után kissé unalmassá válik. Ilyenkor jó, ha van egy recept a tarsolyunkban, amit csak úgy előrántunk. Ilyen a sajtos, fűszeres panírmorzsában megforgatott csirkemell is, amelyet a sütőben sütünk meg. Próbálja ki!
Vannak olyan napok, amikor a nassolás utáni vágy elveszi a figyelmünket. Egyszerűen befészkeli magát a fejünkbe a finom desszertek gondolata, és eszében sincs távozni onnan. De ugyan kinek van kedve órákat tölteni a konyhában csak ezért?
Valószínűleg senkinek. Ezekre a napokra találták ki a fánkgolyókat három összetevőből. Amikor valami egyszerű, de finom desszertre vágyunk, csak vegyük elő ezt a receptet. A fánkgolyók olyan könnyen és gyorsan készen vannak, hogy dicshimnuszokat fogunk zengeni hozzájuk.
Olyan ízletes snacket keres, amely egyszerre egészséges és finom? A mandula pont ilyen! Az egészségtudatosok körében a mandula egy igen kedvelt alapanyag, hiszen hihetetlenül sokoldalú. Csak nézzünk szét a piacon: mandulavaj, mandulatej, mandulaliszt és még sorolhatnánk. És ami az egészségügyi hatásait illeti, azokról is érdemes szót ejtenünk.
A gluténmentes étrend körül még mindig sok kérdés és tévhit kering, amelyeket érdemes és persze fontos is tisztázni. Többek között azért, mert sokan azt gondolják, hogy ez egy fogyókúrás étrend, ezért kezdenek el gluténmentesen étkezni. Vagy esetleg divatból, hiszen erre is van példa.
Ám a gluténmentes diéta ennél sokkal többről szól. Ebben a cikkben az egyik legnagyobb tévhitet romboljuk le, amelyben Kiss Mona, speciális gasztroblogger, táplálkozási tanácsadó és író lesz a segítségünkre.
Néha nagyon nehéz a sok-sok napi teendő közé még a főzést is beilleszteni. Ezért vagyunk hálásak azokért a receptekért, amelyek villámgyorsan készen vannak. Ilyen a zellerkrémleves és a pirított csirkemáj is, amit ehetünk krumplival vagy rizzsel. Nagyon gyorsan készen vannak, ráadásul finomak is. Ha nincs ideje főzni, ezeket a recepteket bármikor előveheti.
Kiegyensúlyozottabb táplálkozás, több mozgás vagy rendszeresebb főzés: míg január első napjaiban lelkesen betartjuk az újévi fogadalmakat, a második hétre inkább nyűggé válik, a harmadiktól pedig már inkább elengedjük – majd jövőre újra próbáljuk.
Még nincs késő, hogy idén végre szokássá alakítsuk az elhatározásainkat. Az Upfield szakértője most a legnépszerűbb újévi fogadalmak kapcsán ad pár tippet, hogyan ne veszítsük el a motivációnkat január végére.
A minap épp azon gondolkodtam, mi legyen az ebéd, amikor hirtelen beugrott: paradicsomos tészta. Én eddig fapadosan készítettem, tényleg csak paradicsomot és némi fűszert használtam hozzá. Most azonban újragondoltam a saját receptemet, és egy nagyon különleges tésztaétel lett a végeredmény. Ezentúl csak így fogom készíteni a paradicsomos tésztát! Nincs benne hús, de nem is hiányzik belőle.
A forró csokoládé bombák varázsa mostanra elmúlt. Ám odakint még mindig hideg van. Még csak a tél közepén járunk, így a forró italok iránti szerelmünk nem csökkent. Talán épp ezért született meg az italbomba-trend legújabb tagja: hogy melegséget hozzon a hideg téli napokba.
A teabombák ugyanazon elv alapján készülnek, mint a forró csokoládé bombák: amikor meleg folyadékba tesszük őket, elolvadnak, így varázsolva egy bögre vízből ínycsiklandó forró italt.
Nokedlit készíteni nagyon egyszerű, gyorsan meg is vagyunk vele. Azt gondolhatnánk, hogy elronthatatlan, pedig valójában sok helyen véthetünk hibákat: nemcsak a bekeverésnél, de még a szaggatásánál is. Összegyűjtöttük azokat a „szabályokat", amelyekre nem árt figyelni, ha nokedlit készítünk. Így biztosan tökéletes lesz a végeredmény.
Emlékszem, amikor még középiskolába jártam, az épp útba eső pékségből mindig sós perecet vettem. Néha nem bírtam megállni, ezért már útközben beleharaptam.
Kívül ropogós volt, belül puha, a sós kéreg pedig nem túl hivalkodó. Nagyon szerettem. Így amikor sós perecet készítek, mindig a középiskolás éveim jutnak eszembe. Önben milyen emlékeket idéz fel?
A Domino's India piacra dobta a vegán pizzát, amelyet növényi eredetű „csirkehússal" készítenek. Az étel már elérhető India legnagyobb városaiban, és egyre népszerűbb.
Ezek a vegán húsgombócok valójában nem tartalmaznak húst, mégis nagyon laktatóak és természetesen ízletesek. Fogyaszthatjuk spagettivel vagy akár önmagukban, azonban paradicsomos mártással a legfinomabbak. Nagyon gyorsan készen vannak, alig vesznek el időt a napunkból. Próbálja ki!
Bár a kék rizs nem egy újkeletű dolog az ázsiai konyhában, ám feltűnősége miatt kezd egyre népszerűbb lenni. Malajziában és Thaiföldön szívesen fogyasztják, és mindössze egyetlen titkos összetevőre van szükség ahhoz, hogy a rizs kék legyen.
Elmarad az idei miskolci Kocsonyafesztivál, a szervezők a koronavírus-járvány elleni védelmi intézkedéseket szem előtt tartva hozták meg a döntést - közölte a miskolci önkormányzat az MTI-vel.
Egyre többször láthatjuk a zellerlevet a közösségi médiában, mindenki ódákat zeng a zeller levéről. De mitől olyan csodás alapanyag a zellerszár? És miért isznak egyre többen zellerlevet éhgyomorra? Nézzük meg!
Azért szeretjük a konyhai trükköket, mert mindig új és kreatív megoldásokra sarkallnak minket. Olyan ötleteket is elleshetünk belőlük, amelyekre soha nem is gondolnánk. A kicsorbult konyhai olló megélézéséhez sem kell feltétlenül élező. Lesse el a videóból a trükköt, és varázsolja újjá régi, életlen ollóját!
Kedden megkérdeztük, milyen péksütemény receptjét hozzuk még el a héten. A legtöbb szavazatot a házi vajas croissant kapta. Nincs is jobb társa a reggeli kávénak, mint egy puha, könnyű croissant egy kis vajjal vagy lekvárral. Az elkészítése ugyan időigényes, ám ez az a péksütemény, amire megérni várni. Íme a recept!