Még mindig van egy kis maradék mézeskalács?

mézeskalács
Vágólapra másolva!
Bár az ünnepeknek vége, a minap még mindig találtam mézeskalácsot a szekrényben. Kaptunk innen, kaptunk onnan, végül annyi összegyűlt, hogy nem tudtuk megenni. Azon kezdtem gondolkodni, mit készítsek belőle, mert nem szerettem volna, hogy tönkre menjen. Akkor jött az ötlet. Lehet belőle édes vajkrém a reggeli pirítósra!
Vágólapra másolva!
Mézeskalácsból vajkrém Forrás: Shutterstock

Mézeskalácsos vajkrém

Hozzávalók:

  • 140 g mézeskalács, apróra törve
  • ½ bögre tej
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál kardamom
  • 2 evőkanál juharszirup vagy méz
  • 1 evőkanál kókuszolaj

Elkészítés:

Tegyük az alapanyagokat egy serpenyőbe az olajon kívül, és kezdjük el melegíteni.
Akkor jó, ha a mézeskalács teljesen feloldódott.
Vegyük le a tűzről, keverjük bele az olajat.
Keverjük össze egy konyhai robotgéppel, majd tegyük kis üvegekbe.
Zárjuk le, hagyjuk kicsit kihűlni, majd tegyük a hűtőbe.
Felhasználhatjuk a reggeli pirítóshoz és süteményekhez is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!