Az új kedvenc: fánkmuffin

fánkmuffin
Vágólapra másolva!
A fánkmuffin egy fahéjillatú hibrid desszert, amelynek olyan az íze, mint a fánknak, de nem olajban sütjük ki őket, hanem sütőben, muffinformában. De hogyan is készül pontosan? Olvassa el a receptet, és próbálja ki még ma!
Vágólapra másolva!
Fánkmuffin. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Fánkmuffin

Hozzávalók a fánkmuffinhoz:

  • 57 g margarin
  • 50 g növényi olaj
  • 99 g kristálycukor
  • 71 g barna cukor
  • két nagy tojás
  • 1 és ½ teáskanál sütőpor
  • egy csipet szódabikarbóna
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál fahéj
  • egy csipet só
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 319 g liszt
  • 227 ml tej

Hozzávalók az öntethez:

  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 3 evőkanál cukor

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Ezután kenjünk ki egy muffinformát vajjal vagy olajjal.
Egy keverőtálban dolgozzuk össze a vajat, a növényi olajat és a kristálycukrot.
Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, utána a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a szerecsendiót, a fahéjat és a vaníliát.
Adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a liszt felét, aztán a tej felét, a maradék lisztet, végül a maradék tejet.
Öntsük hozzá a barna cukrot is, és jól dolgozzuk össze.
Kanalazzuk a tésztát a muffintepsibe, majd süssük 15-17 percig.
Amint letelt az idő, a fánkmuffin pedig jól átsült, vegyük ki a sütőből.
Kenjük meg olvasztott vajjal, míg meleg, és szórjuk meg cukorral.
Ha szeretnénk, meghinthetjük egy kis fahéjjal is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!