Újabb jósággal bővült az italbombák kínálata, ám ebben az esetben valójában nem is italról, hanem ételről van szó. A forró csokoládé, a tea és a bor után ezúttal levest készíthetünk "bomba" felhasználásával.
A húslevesbombák fűszerek és fűszernövények ízes keverékei,
amelyek forró vízbe kerülve sós-fűszeres étellé változtatják azt. És a pletykák szerint úgy pezsegnek, mint a fürdőbombák.
Vajon ez lesz az ételkészítés jövője? Fűszerek helyett levesbombát veszünk majd a boltban? A fűszerkeveréket levesekhez, pörköltekhez, csilis babhoz, curryhez és más fűszeres egytálételekhez készítették elsősorban.
Nem kell külön befűszerezni az ételeket, mert a levesbomba megteszi helyettünk.
A húslevesbomba feltalálója Andrew Dundas Laurent. A „minden egyben" fűszerkeverék ötlete abból az elgondolásból született meg, hogy a kamra tele van fel nem használt fűszerekkel, amik csak a helyet foglalják. A húslevesbomba azonban nyolcféle fűszert tartalmaz, illetve sót és citromsavat.
A bombák egyelőre a www.brothbombs.com weboldalon érhetők el, ám talán hamarosan az egész világon elterjednek.