Hozzávalók a panna cottához:
Hozzávalók a pezsgős zseléhez:
Elkészítés:
Tegyünk két evőkanál tejszínt egy edénybe, szórjuk bele a zselatint.
Tegyük félre pihenni.
A maradék tejszínt tegyük egy lábasba, és kezdjük el felmelegíteni.
Keverjük el benne a cukrot.
Amint a cukor felolvadt, keverjük el benne a zselatinos keveréket.
Ne hagyjuk forrni, inkább alacsony lángon kevergessük.
Adjuk hozzá a vaníliát, keverjük tovább.
Amint besűrűsödött, hagyjuk kihűlni, majd szedjük poharakba vagy tálakba.
Közben készítsük el a pezsgős réteget.
Tegyünk 2 evőkanál pezsgőt egy tálba, szórjuk rá a zselatint, és tegyük félre.
Tegyük a maradék pezsgőt és a cukrot egy edénybe, kezdjük el melegíteni.
Miután a cukor feloldódott, adjuk hozzá a zselatint, keverjük el jól benne, majd hagyjuk kihűlni.
Szedjük a megkötött panna cotta tetejére.
Felszolgálhatjuk bogyós gyümölcsökkel a tetején.