Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Elkészítés:
Egy tálba beleöntjük a lisztet, majd mélyedést készítünk a közepébe.
Beleöntünk 40 ml langyos tejet, beleszórunk egy kis cukrot majd az élesztőt.
Óvatosan keverjük össze, majd hagyjuk felfutni.
Utána tegyük bele a maradék tejet, cukrot, a sót, a tojást és a margarint
Gyúrjuk jól össze, aztán pihentessük 1 órát
Nyomkodjuk szét a túrót egy villával, és keverjük bele a többi hozzávalót.
Arra figyeljünk, hogy előbb verjük fel a tojást.
Dolgozzuk jól össze, aztán tegyük félre.
A megkelt tésztát gyúrjuk át, és nyújtsuk ki.
Vágjuk fel egyforma kockákra (körülbelül 8x8 cm).
Tegyünk a közepére körülbelül 1 evőkanállal a túróból, majd hajtsuk fel a csücskeit, a végén csavarjuk össze.
Tegyük sütőpapírral kibélelt tepsire.
Készítsük el a többi batyut is, kenjük meg tojással a tetejüket, aztán süssük 180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig.
Porcukorral megszórva tálaljuk.