Kezdjük ugyanúgy az előkészületeket, mint a hagyományos panír esetén. Üssük fel a tojásokat, szórjuk ki a lisztet és a zsemlemorzsát. Mielőtt azonban hozzáfognánk a panírozáshoz, még néhány apróságot tegyünk meg.
A megtisztított és feldarabolt karfiolt tegyük fel főni, majd forrástól számítva 3-4 perc múlva szűrjük le. Közben reszeljünk le egy gerezd fokhagymát, és verjük fel vele a tojást.
A lisztbe szórjunk egy kis sót, a zsemlemorzsába pedig bazsalikomot és oregánót.
A megfőtt karfiolt forgassuk meg a szokott módon a lisztben, a tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában. A fokhagymának és a fűszernek köszönhetően adtunk ennek az egyszerű ételnek egy extra löketet. Olyan finom lett, hogy még én is jóízűen ettem belőle, pedig nem is rajongok a karfiolért.
Az biztos, hogy legközelebb a húst is így fogom készíteni!