Húsmentes rakott padlizsán a böjtölőknek
![rakott padlizsán](https://cdn.origo.hu/2023/12/pbEHzwF3qUPgRJBRds9FsmLh1adInE245EEaqAJET9Y/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U0MTFlMTE1ZmI5NTRiYWZiM2RiNTA0NjI3NjE3NGQw.webp)
Hozzávalók:
Elkészítés:
Mossuk meg, karikázzuk fel, majd sózzuk meg a padlizsánokat.
Hagyjuk állni egy rövid ideig, míg levet ereszt.
Közben főzzük meg a rizst, aztán pirítsuk meg olajon a padlizsánkarikák mindkét oldalát.
Vegyünk elő egy hőálló edényt, rétegezzünk az aljára a padlizsánból, jöhet rá a rizs, a felkarikázott hagyma, a felkarikázott paprika és a felkarikázott paradicsom.
Folytassuk addig a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak.
A tetejét kenjük meg tejföllel, szórjuk meg sajttal, és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe.
Süssük körülbelül 30 percig.