A padlizsánkrém szerethető finomság. Nemcsak az ízlelőbimbóink fogják imádni, de még a pénztárcánk is. Hiszen olyan alapanyagokra van szükségünk hozzá,
amelyek nagy része biztosan ott lapul a kamrában.
Ezek a következők: 1 db hagyma, 2 nagyobb gerezd fokhagyma, olívaolaj, só és bors ízlés szerint, citromlé és 2 db padlizsán.
Először mossuk meg, aztán hámozzuk meg és karikázzuk fel a padlizsánt. Sózzuk meg, és hagyjuk állni 20-25 percig. Aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd pirítsuk meg olajon.
Adjuk hozzá a padlizsánt, egy pici vizet és pároljuk meg.
Tegyük a keveréket turmixgépbe, és pépesítsük. A krémhez adjunk egy kis citromlevet, illetve szükség esetén még ízesíthetjük ízlés szerint.
Ennyire egyszerű!