Ezentúl süsse így a krumplit, ha valami újdonságra vágyik

tört krumpli
Vágólapra másolva!
A krumpli egy sokoldalú alapanyag, ezért is szeretjük annyira. Ráadásul mindig képes megújulni, így még többet hozhatunk ki belőle. Ez a recept is bizonyítja, hogy sosem lesz vége a krumpli uralmának, mert egyre több olyan étel üti majd fel a fejét, amit már első hallásra is imádni fogunk. Most csak annyit mondok: krumpli, méz, csípős szósz és persze a sütő!
Vágólapra másolva!

Ezt a receptet valójában a csípős, mézes vajszósz teszi olyan különlegessé. Fontos, hogy mindenképp Yukon burgonyát vásároljunk a boltban, azzal készítsük el.

Önmagában is finom, ám köretnek a legjobb!

Az elkészítéséhez sem lesz szükségünk sok alapanyagra, mindössze 1 kg Yukon burgonyára, 2 evőkanál sóra, 1 evőkanál apróra vágott metélőhagymára, 6 evőkanál vajra, 2 evőkanál mézre, 1 evőkanál csípős szószra és egy csipet pirospaprika-pehelyre.

A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Először tisztítsuk meg a burgonyát, majd tegyük egy lábasba. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, majd tegyünk bele sót és kezdjük el megfőzni. Közben vágjuk apróra a metélőhagymát, aztán amikor a burgonya elég puha, melegítsük elő a sütőt 200 fokra.

Olvasszuk meg a vajat lassú tűzön, keverjük hozzá a mézet, a szószt, egy csipet sót és a pirospaprika-pelyhet.

Tegyük a krumplit egy tepsire, aztán egy bögrével nyomjuk össze őket. Locsoljuk meg a vajas keverékkel, szórjuk meg a hagymával és süssük 20-25 percig.

Egy plusz tipp: érdemes picivel több vajas keveréket készíteni, és a már megsült burgonyát is jól megkenni. Nagyon finom!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!