Süssük meg Jamie Oliver kenyerét három hozzávalóból!
![ciabatta kenyér](https://cdn.origo.hu/2023/12/e_WCF-UC-j1Xsf1fst78CIWBd-uJyNF-RUTvKfuAmW0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JlY2RlYmEzY2JkNzRmODFiMmNjZWYzY2NmMzc1MDZl.webp)
Ahhoz, hogy elkészíthessük Jamie Oliver kenyerét, mindössze 650 ml vízre, 1 kg kenyérlisztre és 1 tasak száraz élesztőre van szükségünk. Ezekért az alapanyagokért talán még boltba sem kell mennünk, hiszen liszt és élesztő mindig van a kamrában.
A vizet először langyosítsuk fel, majd szórjuk bele az élesztőt. Jamie szerint a keverék akkor áll készen a folytatásra, ha megjelennek benne a buborékok. Ezen a ponton szórjuk bele a kenyérliszt egy részét.
Hozzáadom a kilós liszt nagy részét, és egyszerűen összekeverem egy villával. Adok hozzá egy csipet sót is.
Öntsük hozzá a maradék lisztet, és a kezünkkel gyúrjuk össze a tésztát. Ha túlságosan ragad, szórjunk lisztet a kezünkre, dörzsöljük össze, aztán tisztítsuk le így a tál oldalát is.
Vegyük ki a tésztát a tányérból, és lisztezett felületen gyúrjuk össze. Amikor a tészta teljesen összeállt, formázzunk belőle köralakot, és hagyjuk pihenni 60-90 percet.
Amint letelt az idő, Jamie kettészedte a gömböt, és így formázott belőlük két kenyeret. Tegyünk így mi is.
Óvatosan vágjunk a tetejükre egy-egy X-et, tegyük olajjal kikent tepsire, és hagyjuk pihenni még 30 percet. Ezután süssük 180 fokon 35 percig, vagy tűpróbáig.
Kész is!