Hozzávalók a fánkmuffinhoz:
Hozzávalók az öntethez:
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
Ezután kenjünk ki egy muffinformát vajjal vagy olajjal.
Egy keverőtálban dolgozzuk össze a vajat, a növényi olajat és a kristálycukrot.
Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tojásokat, utána a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a szerecsendiót, a fahéjat és a vaníliát.
Adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a liszt felét, aztán a tej felét, a maradék lisztet, végül a maradék tejet.
Öntsük hozzá a barna cukrot is, és jól dolgozzuk össze.
Kanalazzuk a tésztát a muffintepsibe, majd süssük 15-17 percig.
Amint letelt az idő, a fánkmuffin pedig jól átsült, vegyük ki a sütőből.
Kenjük meg olvasztott vajjal, míg meleg, és szórjuk meg cukorral.
Ha szeretnénk, meghinthetjük egy kis fahéjjal is.