Így készül a tökéletes menzás tejbegríz

tejbegríz, recept, konyha, desszert
Vágólapra másolva!
"Anya, csinálj tejbegrízt! De olyan legyen, mint az oviban!" - valószínűleg alig volt még gyerek széles e hazában, aki ne próbálkozott volna valamelyik felmenőjénél legalább egyszer, hogy legyártsa neki ezt a közétkeztetésbeli klasszikust. Sajnos, azonban a legritkább esetben sikerült ezt otthoni körülmények között rekonstruálni, de a Mindmegette úgy véli, nekik most sikerült elkészíteni az eredeti menzás tejbegrízhez legközelebb álló változatot.
Vágólapra másolva!

Ha tejbegríz van az ódvodában, vagy az iskolában ebédre, az a gyerekeknél egyértelműen a hét fénypontja, így nem csoda, ha otthon is szeretnék ezt az élményt megismételni. Elsőre gondolhatjuk: ugyan, mi lehet olyan bonyolult egy tejbegrízben? Tej, cukor, búzadara - és kész. Ám, amikor az első kanál után közlik velünk, hogy ez nem olyan, akkor gondolkodóba esünk, vajon mégis, mitől más?

A neves gasztronómiai portál hosszas kísérletezés után arra jutott, hogy a jól sejtett felvizezés és némi margarinos kiegészítés segít elérni a menzáshoz leginkább közelítő tejbegríz ízt és állagot.


Tejbegríz

Hozzávalók:

A tejbegrízhez

  • 1 l tej
  • 6 ek gríz
  • 2 ek cukor
  • 1 tk vaj
  • 1-2 dl forró víz

A szóráshoz:

  • 1 tk holland kakaópor
  • 4 tk porcukor

Elkészítése:
Öntsük edénybe a tejet, majd adjuk hozzá a búzadarát és a cukrot, majd keverjük össze! Ha összeállt az elegy, adjuk hozzá a forró vizet és a margarint és főzzük össze! Tálaláskor szórjuk meg a kész tejbegrízt a kakaó és a cukor keverékével!

Ezzel a recepttel biztosan nagy sikert aratunk gyermekeink körében. Fotó / 123RF
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!