A klímaváltozás és a szőlő - a borászat jövőjéről beszéltek Egerben
![eger szőlő](https://cdn.origo.hu/2023/12/SUw3G6Ky0cf4NaKw4-hAUtMHrdUbSC0A4BDOjPzupvI/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzVhZWRmNGFjNWY0YTRhNWRiZjk1OWNjZjAyMGZhNjNk.webp)
Szőlőtőkék Eger környékén
A francia, spanyol, portugál és olasz partnerek bevonásával, az Eszterházy által vezetett program fő célja a szakterület e-learning keretrendszerének kidolgozása a hozzá tartozó – szabadon hozzáférhető – elektronikus tananyagokkal együtt.
A csoport szakmai úton is részt vett az első találkozás alkalmával: a Tokaji Borvidéken ültetvénylátogatás során vizsgálták a termőhely fontosságát, a terroir kifejeződését a borokban és a termőhelyi adottságok megőrzésében jelentkező kihívásokat. Részletek az egyetem weboldalán olvashatók.