A kiemelkedő gasztronómiai portál szerint a következő ételek fogyasztása javallott magas vérnyomás esetén:
Két csésze párolt mángold biztosítja a napi kálium- és magnéziumszükségletünket.
A magnézium elengedhetetlen a vérnyomás szabályozásához, ugyanis segít csökkenteni a vérnyomást, többek között azáltal, hogy természetes kalciumcsatorna-blokkolóként működik, amely gátolja a kalcium mozgását a szív- és artériasejtekbe, lehetővé téve az erek rugalmasságát.
A vérnyomás szabályozásához fontos tápanyagok koncentrált forrása, többek között magnézium, kálium és arginin, egy olyan aminosav, amely a nitrogén-oxid termeléséhez szükséges.
Ez elengedhetetlen az erek egészségéhez és a vérnyomás csökkentéséhez.
A bogyók gazdag forrásai az antioxidánsoknak, köztük az antocián pigmenteknek, amelyek az élénk színüket is adják, és amelyekről kimutatták, hogy növelik a nitrogén-oxid szintjét a vérben, és csökkentik a vérereket szűkítő molekulák termelődését, ezzel is elősegítve a vérnyomás szintjének csökkentését.
Együnk minél több áfonyát, málnát és epret!