Napi egy tonna halat dolgoznak fel a Budaörsi Halpiacon
![Budaörsi Halpiac](https://cdn.origo.hu/2023/12/gpKTSO5UJokRHCjKRHZB8CXh_p-t7UNOu_SVpuzneTU/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0YjEyNTZmMDNmNjRmMGRiOWEzNTM2OTkwOTAzOTMz.webp)
Egyre nyitottabbak vagyunk a halételekre, és a tenger gyümölcseire. Palotás Péter a Budaörsi Halpiac tulajdonosa mesél a feldolgozás rejtelmeiről is, és azt is elárulja hány halfélét kellett elneveznie, mert azoknak magyar nyelven még megnevezésük sem volt.
Péter elárulja azt is, hogy miért ilyen drága a hal. Gondolta volna, hogy egy-egy halnak nincs fix ára a halpiacon? Palotás Péter azt is elmeséli, hogyan tenyésztik az osztrigákat. És megmutatja a tengervizes medencéjüket is, ahol a homárok pihennek.
Egy találós kérdés a végére. Mit gondolnak mennyi idő alatt filéznek ki egy lazacot a halpiac munkatársai? Ha nem akar találgatni, akkor hallgassa meg a műsort.