Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Ezzel a nyári szörppel minden vendéget leveszünk majd a lábáról – videó

HÁZI LIME-OS MENTASZÖRP
HÁZI LIME-OS MENTASZÖRP
Vágólapra másolva!
Kétség nem fér hozzá, hogy a házi lime-os mentaszörp behűtve, esetleg jéggel, az egyik legjobb szomjoltó kánikula idején. Kötelező recept a nyári hónapokra, szóval kár lenne kihagyni – hívja fel a figyelmet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A mentában az a jó, hogy akár az erkélyen vagy a konyhában is könnyedén megél. Illata és aromája nagyon kellemes, szóval kár lenne kihagyni a lime-os mentaszörp receptjét. Egyáltalán nem nehéz, ráadásul hűtéssel együtt sem kell egy–másfél óránál többet rászánni.

Aki szívesen kipróbálná az alábbi receptet, mindössze két dologra kell odafigyelnie.Az egyik az idő. Csak akkor álljunk neki, ha biztosan van másnap egy óránk foglalkozni vele, és dunsztba tenni az üvegeket.

A másik, hogy ha picit elkalandoznak a gondolataink, előfordulhat, hogy a levelek szűrésénél a vizet a mosogatóba öntjük, ami nem helyes. Pont az ellenkezőjét kéne csinálni. A levelektől elköszönünk, míg a víz marad, hiszen abból készül a szörp.

Lime-os mentaszörp

Hozzávalók:

  • 1 csomag zöld Koronás szirupcukor
  • 1/2 l víz
  • 1 csokor mentalevél
  • 4 db lime

Elkészítése:

  1. Egy lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a Koronás szirupcukrot, és alacsony hőfokon kevergetve forralni kezdjük. Átlátszó sziruppá főzzük, ezután levesszük a tűzről. A sziruphoz adjuk a szárról lecsipkedett mentaleveleket és a felkarikázott lime-ot. Lefedve 24 óráig pihentetjük.
  2. Másnap egy szűrőkanál segítségével kivesszük a lime-szeleteket és a mentaleveleket.
  3. A szörpöt újra felforraljuk, majd fertőtlenített üvegekbe töltjük. Az üvegeket fejjel lefelé dunsztba rakva lehűtjük.
  4. Az elkészült üde, frissítő szörpöt ízlésünknek megfelelően vízzel hígítva fogyasztjuk.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről