Fontos, hogy megbízható forrásból szerezzük be a megfelelő alapanyagot! A lap a bevásárlóközpontok helyett inkább a piacot és a halkereskeredőket ajánlja. A halkereskedő ért a legjobban a halhoz.
Nem csak tippeket lehet tőle kapni a jó menühöz, de még a kiszemelt halat is másodpercek alatt konyhakészre varázsolhatja.
Az sem mindegy, mit veszünk meg. A friss hal húsa feszes és ruganyos, amit úgy ellenőrizhetünk, ha megnyomjuk. Ha visszaugrik, akkor friss. Olyat halat nem szabad választani, aminek a szemei opálosak, a kapultyúja fakó.
A friss a hal szemei fényesek és csillogók, kopoltyúja élénkvörös, a pikkelyek pedig épek!
Ha egy percig sincs hűtőben, vagyis azonnal feldolgozzuk, úgy a legjobb. De egy-két napig tárolható 0 és 5 fok között.
A mélyhűtött halnál érdemes alaposan megvizsgálni a csomagolást, hogy miért, kiderül a Mindmegette cikkéből, ahol más hasznos tudnivalókat is olvashatnak.