Így lehet igazán finom a karácsonyi hal

hal
dfdsf
Vágólapra másolva!
Nem mindegy, friss-e a hal, hol vesszük és hogyan tároljuk. Ugyanis ezek mind hatással vannak arra, mennyire lesz finom a karácsonyra készített fogás. A Mindmegette megírta, mire kell figyelni a halaknál. 
Vágólapra másolva!

Fontos, hogy megbízható forrásból szerezzük be a megfelelő alapanyagot! A lap a bevásárlóközpontok helyett inkább a piacot és a halkereskeredőket ajánlja. A halkereskedő ért a legjobban a halhoz.

Nem csak tippeket lehet tőle kapni a jó menühöz, de még a kiszemelt halat is másodpercek alatt konyhakészre varázsolhatja.

karácsonyi halas fogás Forrás: Shutterstock

Az sem mindegy, mit veszünk meg. A friss hal húsa feszes és ruganyos, amit úgy ellenőrizhetünk, ha megnyomjuk. Ha visszaugrik, akkor friss. Olyat halat nem szabad választani, aminek a szemei opálosak, a kapultyúja fakó.

A friss a hal szemei fényesek és csillogók, kopoltyúja élénkvörös, a pikkelyek pedig épek!

Ha egy percig sincs hűtőben, vagyis azonnal feldolgozzuk, úgy a legjobb. De egy-két napig tárolható 0 és 5 fok között.

mélyhűtött hal Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 CGN089/Shutterstock. No use without permission./Cgn089

A mélyhűtött halnál érdemes alaposan megvizsgálni a csomagolást, hogy miért, kiderül a Mindmegette cikkéből, ahol más hasznos tudnivalókat is olvashatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!