Így készül a tökéletes halászlé

hal, halászlé, halas étel, piac, halvásár, fagyasztott hal, étel
Traditional Brazilian fish stew moqueca baiana with fish filet in tomato sauce as top view in a modern design cast-iron roasting dish
Vágólapra másolva!
Gáspár Bea halászlevet főzött a Mindmegette konyhájában. Egy olyan elkészítési trükköt mutatott, amit érdemes kipróbálni.
Vágólapra másolva!

A halászlé hagyományosan karácsonyi étel.

Az igazi halászlé alapja a sok és jóféle hal (főleg a ponty), de nagyon fontos a megfelelő fűszerezés is.

A halászlé elkészítése során sokán passzírozzák a halat, míg mások szerint erre nincs szükség, ugyanis a halászlé elkészítési módja és lényege a jófajta paprikában, a sok hagymában és halban rejlik. Azonban már a 19. századtól különféle készítési hagyományok alakultak ki a Tisza mellett, a Duna mindkét oldalán, a Balatonnál, a halásztanyákon és a polgári konyhákon. A klasszikus szegedi halászlé lényeges eleme például a passzírozás.

A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock

A halászlé elkészítése során sokán passzírozzák a halat, míg mások szerint erre nincs szükség, ugyanis a halászlé elkészítési módja és lényege a jófajta paprikában, a sok hagymában és halban rejlik. Azonban már a 19. századtól különféle készítési hagyományok alakultak ki a Tisza mellett, a Duna mindkét oldalán, a Balatonnál, a halásztanyákon és a polgári konyhákon. A klasszikus szegedi halászlé lényeges eleme például a passzírozás.

Gáspár Bea megmutatta, ő hogyan készíti a halászlevet kattintson a receptért!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!