Ha valóban tökéletes húsvéti sonkát szeretnénk, akkor a neves hazai portál szerint ezek a legfontosabb tudnivalók, amiket mindenképpen érdemes szem előtt tartanunk a vásárláskor:
Amennyiben a csomagolása sérült, levegőt kapott, már nem takarja olyan feszesen a terméket, természetesen ne vásároljuk meg.
Ellenben hívjuk fel a forgalmazó figyelmét, aki az árut leselejtezi.
Ha a hagyományos pácolt, füstölt sonka ízélményét keressük, nem javasolt a „gyorspácolt" és „füstölt ízű" jelzőkkel ellátott termékek választása.
Ezeknél ugyanis a keményfa égetése vagy a füstaroma légtérbe párologtatása helyett közvetlenül juttatják az aromát a húskészítménybe.
A legtöbb füstölt áru konyhatechnológiai eljárás nélkül is fogyasztható, de van, ami hőkezelés után, főzve kerül forgalomba.
Általában ezeknek rövidebb az eltarthatósági idejük, ugyanakkor az azonnali fogyaszthatóság kényelmét biztosítják.