A tárkonyos csirkeraguleves igazi jolly joker az őszi-téli időszakban, ugyanis tetőtől-talpig átmelegít, tele van vitaminnal, gazdag, kiadós és nagyon finom. Videón mutatjuk a klasszikus receptet.
Itt van az ősz, egyre rövidebbek a nappalok, és ez meglátszik az emberek nyomott hangulatán. Aki azonban véget szeretne vetni a koratéli rossz kedvnek, azon ez a forró, gőzölgő tárkonyos csirkeraguleves sokat segíthet:
Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
olaj
1 fej hagyma
só
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
0.5 fej zellergumó
0.5 fej karalábé
bors
1 gerezd fokhagyma
1 db babérlevél
0.5 csok petrezselyem
30 dkg gomba
1 ek tárkony
20 dkg borsó
20 dkg tejföl
0.5 db citrom leve
Elkészítés:
A tárkonyos csirkeraguleves elkészítéséhez a felkockázott csirkehúst egy lábasban zsiradékon közepesnél magasabb lángon kicsit megpirítunk, ha színt kapott kivesszük, és a pirult zsiradékra rakjuk a felaprított hagymát. Megsózzuk, pár percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felkarikázott répákat és a felkockázott zellert és karalábét.
Megsózzuk, megborsozzuk, és 6-8 percig kevergetve dinszteljük tovább. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a babérlevelet, majd felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a petrezselymet, és főzni kezdjük.
20 perc főzés után hozzáadjuk a felszeletelt gombát, ha kell, pótoljuk a vizet, és további 10 percig főzzük. Ezután beletesszük a nagy marék tárkonyt, majd a zöldborsót, és ezzel főzzük tovább 10 percig.
Utolsó fázisként egy tálkába tejfölt kanalazunk, pár kanál levessel kikeverjük, majd a keveréket a leveshez öntjük, legvégül citromlével ízesítjük. Az üde, frissítő, tartalmas levest tejföllel tálaljuk.