Mary Berry új módszert preferál a hagyományos, kamrában vagy pulton történő tárolással szemben. A sztárséf által kiadott szakácskönyv szerint a tojást
a dobozban kellene hagynunk, és a hűtőszekrénybe rakni, azonban távol minden olyan ételtől, amelyeknek intenzív íze és illata van,
mert a tojások a héjukon keresztül könnyen magukba szívják a különféle aromákat.
Az sem mindegy, melyik oldalára fordítjuk őket. Marry Berry szerint
a tojás csúcsosabb részét kell lefelé fordítani, mert így a sárgája középen marad.
Emellett ügyeljünk a szavatossági időre.
Jenna Kelly élelmiszerhigiéniai szakértő azt javasolja, hogy
a tojások a lehető leghamarabb kerüljenek hűtőszekrénybe, elkerülve ezzel a hőmérsékletváltozást. Ez ugyanis páralecsapódást okozhat a héjon, ami baktériumok elszaporodásához vezethet.
Sylvia Anderson élelmiszerbiztonsági szakértő pedig a következőket mondta a GB News-nak:
A tojásokat a hűtőben kell tárolni 0 és 5 fok közötti hőmérsékleten. Ez ugyanis akadályozza a baktériumok terjedését, és a romlási folyamatokat. Ügyeljünk rá, hogy a hűtőszekrény hőmérséklete állandó legyen, a páralecsapódás megakadályozása érdekében.
A táplálkozási szakértő hozzátette, hogy
sok olyan étel van, amelyeket szintén érdemes hűtőben tárolni a hosszabb eltarthatóság érdekében,
ide tartozik többek között a banán és a burgonya, melyekről korábban mi is írtunk.