Eláruljuk, hogyan készül a legfinomabb grízes tészta

grízes tészta
grízes tészta
Vágólapra másolva!
A grízes tészta nagyon megosztó étel, hiszen valaki rajong érte, míg mások rá sem bírnak nézni erre az édes-sós fogásra. Hozunk most egy újító ötletet, és bízunk benne, hogy ennek tudatában mindenki ad neki még egy esélyt.
Vágólapra másolva!

Aki azok táborát erősíti, akik a menzán mindig repetáztak a grízes tésztából, azoknak most mutatunk egy villámgyors és bombabiztos alapreceptet, ami alapján 30 perc alatt simán összedobhatjuk a lekváros-porcukros finomságot - némi extrával!

 Az közismert, hogy a grízes tésztának a házi baracklekvár áll a legjobban, de van itt még valami, ami viszont a lekvár mellé passzol tökéletesen, és ez a dió.

Itt az ideje, hogy kipróbáljuk!
Íme a recept:

Grízes tészta

Hozzávalók:

  • 12 dkg búzadara
  • 2,4 dl forró víz
  • 40 dkg széles metélt / nagyi házi tésztája
  • 7 dkg kacsazsír (használhatsz vajat is)
  • 2 kk. só
  • 1 marék dióbél
  • házi baracklekvár, porcukor

​Elkészítése:

  1. Pirítsuk meg a búzadarát a kacsazsíron egy serpenyőben. Folyamatosan keverjük, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük le a tűzről és öntsük fel forró vízzel. Keverjük el és fedjük le, várjuk meg, amíg magába szívja a folyadékot a dara és megfelelőre párolódik.
  2. Melegítsük elő a sütőt, majd a diót sütőpapírral bélelt tepsiben pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni és késsel aprítsuk fel.
  3. A tésztát forrásban lévő sós vízben főzzük meg. Szűrjük le és forgassuk bele a pirított búzadarába
  4. Tálalhatjuk lekvárral és a dióval a tetején, majd hintsük meg egy kis porcukorral is.

Ha további, finom receptekre  kíváncsi, keresse fel a Mindemegette portálját!

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!