Ezek azok a zsíros ételek, amelyeket naponta kéne ennünk
![Egészséges zsírok, olajos magvak, olívaolaj, avokádó, egészségeszsírok](https://cdn.origo.hu/2024/03/_uPDf8eSvSC749JaW4v7lL3bCj3C0A3HMGD0sqFKvnM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FhYmIwNzUyZTNiNjQ0MmViMmFlNjBhOWVjMTk2N2Q3.webp)
Ezekkel a módszerekkel megakadályozható, hogy megbarnuljon az avokádó
Fotó: Yulia Furman
Az antioxidánsokban és egyszeresen telítetlen zsírokban gazdag olívaolaj egészséges helyettesítője a sertészsírnak és a finomított napraforgóolajnak, salátákra csöpögtetve pedig az előre csomagolt, cukorral és tartósítószerekkel teli szószokat is kiválthatjuk vele.
Enyhe, finom íze különösen a grillezett ételekhez, húsokhoz, zöldségekhez passzol, sütemények, desszertek esetén viszont nem ajánlatos ezt használni, mert zavaró, sós mellékízt kölcsönözhet nekik. A mediterrán diéta hívei szerint bőrfeszesítő, fiatalító, szépítő hatása miatt is kedvelik.