A tökéletesen ropogós amerikai csokis keksz 6 titka

Vágólapra másolva!
Az amerikai csokis keksz, eredeti nevén a chocolate chips cookie, nem véletlenül ilyen népszerű világszerte: ez az egyszerűen és gyorsan elkészíthető, két harapással befalható finomság megédesíti a mindennapokat. Süssünk belőle nagy adagot, hogy mindig legyen belőle tea, kávé, kakaó mellé, vagy, ha egyszerűen csak ránk tör az édesség utáni vágy! Máris mondjuk, hogyan lesz százszor jobb, mint a bolti!
Vágólapra másolva!

Bár a bolti csokis kekszek is finomak tudnak lenni, azért mint mindenből, ebből is a házi a legjobb. Mutatjuk, hogyan készül a gyerekek és felnőttek egyik legnagyobb kedvence, az amerikai csokis keksz, azaz a chocholate chips cookie, és rögtön adunk is néhány tippet a tökéletes végeredményhez.

6+1 tipp a tökéletes amerikai csokis kekszhez

  1.  Minél magasabb a fehér cukor aránya a barnáéhoz képest, annál ropogósabb lesz a keksz.
  2.  Néhány grammal megnövelhetjük a receptben előírt vajmennyiséget is, hogy ropogósabb cookie-t kapunk
  3.  A száraz hozzávalókat fakanállal vagy spatulával forgassuk a nedves masszába, és csak addig keverdjük, amíg éppen összeáll a tészta.
  4.  Sütés előtt tegyük be a masszát a hűtőbe 1-2 órára. Ezalatt a beledolgozott vaj megkeményedik, ami tömörebb textúrát eredményez.
  5.  Az evőkanállal adagolt tésztahalmokat nyomkodjuk laposabbra, hogy jobban átsüljenek.
  6.  Melegítsdük elő a sütőt 200 fokra, és süssük a kekszeket 9-10 percig. Minél forróbb a sütő, annál ropogósabbra sül a keksz. A ropogós cookie azonban könnyen kiszárad, ezért figyeljük az órát: általában 10 perc elég! Miután kivettük a sütőből, még keményedik.

+1: A cookie frissen a legfinomabb és rendszerint gyorsan el is fogy. Ám ha marad pár darab, akkor fém süteményes dobozban a legjobb tárolni. Kevésbé szárad ki, ha egy szelet kenyérrel együtt csomagolod el.

Fotó: Mindmegette

Amerikai csokis keksz – alaprecept

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  •  1 ek sütőpor
  •  1 csipet só
  •  12 dkg szobahőmérsékletű vaj
  •  6 dkg cukor
  •  6 dkg barna cukor
  •  1 db tojás
  •  20 dkg étcsokoládé pasztilla

Elkészítés:

  1.  Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  2.  A vajat habosítsuk ki a cukrokkal, majd adjuk hozzá a tojást és keverjük el benne.
  3.  Végül keverjük bele a lisztkeveréket és fél pingponglabda nagyságúra adagoljuk ki egy sütőpapíros tepsire.
  4.  175 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt süssük meg. Ha kihűltek a kekszek, rögtön ehetjük is. Légmentesen lezárva el is tehetjük.

A legjobb amerikai csokis keksz recepteket itt gyűjtötte csokorba a Mindmegette, videót is mutatnak!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!