A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezeket az ételeket soha nem rendelné meg egy olasz szakács

Vágólapra másolva!
Olasz szakácsok egy csoportja elárulta, melyek azok az ételeket amiről a legtöbben azt gondoljuk, hogy eredetileg Olaszországból származnak, pedig ez nem így van. Mutatjuk azon ételek listáját amik valójában nem olaszok és a séfek semmiképpen nem rendelnének belőlük a különböző éttermekben!
Vágólapra másolva!

Néhány olasz szakács megnevezte azokat az ételeket, amiket szerintük méltatlan eredeti olasz fogásnak nevezni, ugyanis a legtöbb ezek közül amerikai származású, mégis a közhiedelem úgy gondolja itáliai ételt esznek. 

Parmezános csirke

A parmezános csirke a brooklyni Bamonte's-ból származik, és olasz-amerikai ételként tartják számon. Ennek ellenére azonban ritkán láthatjuk az olaszországi éttermek étlapján. Stefano Carniato, Miami séfje elmondta ez azért van így, mert az eredeti olasz tésztákhoz sosem adnak csirkét, ugyanis az itáliai tésztakészítményekhez kevés más hozzávalót szoktak adni. 

ÚgynevezettOlaszÉtelek, olasz, étel
Fotó: Africa Studio / Shutterstock/Africa Studio

 

Nem gyakori, hogy csirkét adunk egy olyan tésztaételhez, amely már sok összetevőt tartalmaz. Nekünk, olaszoknak elegendő néhány friss, helyi alapanyag.

 - mondta Stefano séf.

Alfredo tészta

Alfredo szószt ugyan Rómában találták fel, 

de ennek ellenére a szakácsok szerint nem eléggé olasz, ugyanis egy olyan étteremben készítették először, ahol állítólag amerikaiakat szolgáltak ki. 

Jacopo Falleni, egy kaliforniai étterem, a Nonna tulajdonosa elmondta, hogy egy olasz számára a Alfredo tészta tele van tejszínnel és vajjal, ami túl nehéz, ahhoz hogy olasz legyen. 

Nagyon hiányzik belőle az olasz tészta lényege, vagyis az egyszerűség és az elegancia.

- fejtette ki Jacopo.

Fokhagymás kenyér

Egy másik szakács elmondta, hogy a fokhagymás kenyér nem tartozik az autentikus olasz vacsoraasztalra. Szerinte ennek az ételnek semmi köze a finom bruschettához, amit, Olaszországban extra szűz olívaolajjal locsolnak meg és bedörzsölnek fokhagymával. 

ÚgynevezettOlaszÉtelek, olasz, étel
Fotó: AS Foodstudio / Shutterstock/AS Foodstudio

Marinara szósz

Az édes paradicsom alapú feltétet Giuseppe Gentile, a nápolyi L'Antica Pizzeria da Michele vezető séfje sosem készíti el, ugyanis azt mondja, az egész szósznak mű íze van.

Nyitott szakácsnak tartom magam, de nem szoktam amerikai marinara szószt rendelni, vagy akár otthon elkészíteni, mivel általában egyedi édesség van benne hamis oregánó és fokhagyma ízével.-meséli a séf. 

Hawaii pizza

Matteo Venini séf kifejtette az ananásztól túlzsúfolt lesz a pizza és nem is illik az íze a pizzához, mivel az ananász egy olyan gyümölcs, ami elnyomja a pizzán lévő többi feltét ízét.

Az ananász erős édes íze elnyomja a pizzán lévő feltéteket. 
Fotó: Pixabay

Spagetti húsgolyóval

Fabio Viviani elmondta ez egy amerikanizált olasz étel, amelyet kifejezetten elkerülnek az olaszok, ugyanis Olaszországban a húsgombócokat jellemzően önmagában tálalják, esetleg kenyérrel vagy salátával, de soha nem spagetti mellé. -írja a Mirror.

Amerikai szokás a spagettit húsgolyóval enni. 
Fotó: Pixabay

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!