10 tuti befutó fogás, amit a legfinnyásabb gyerek is szívesen megeszik
2024. május 19. 12:25
Olvasási idő: 23 perc
preteen handsome boy with tablespoon of pumpkin soup refuse to eat disgust grimace
Fotó: Shutterstock/Lapina
Vágólapra másolva!
A fél életünket a konyhában töltjük, amiért az a jutalmunk, hogy a gyerek fintorogva löki el magától az ételt? Elegünk van abból, hogy napok óta nem eszik mást, mint üres tésztát, vagy mirelit csirkefalatkákat sültkrumplival? Némi csavarral olyan fogásokat varázsolhatunk az asztalra, amire még a legválogatósabb kisovodás sem tud nemet mondani. Mutatunk pár példát.
vonzódnak az apró, gombócformájú ételekhez, különösen, ha ez paradicsomszósszal és spagettitésztával párosul,
így ezzel a finom, olaszos recepttel még a legkényesebb ízlésű apróságok tetszését is elnyerjük. Azonban figyeljünk rá, hogy ne vigyük túlzásba a fűszerezést.
Hozzávalók:
40 dkg spagetti
só, bors
0,5 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk szárított oregano
75 dkg darálthús (marha vagy sertés, esetleg vegyesen)
1 dl olaj
A paradicsomos mártáshoz:
4 ek olívaolaj
0,5 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
80 dkg darabolt, hámozott paradicsomkonzerv
só, bors
0,5 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és lecsepegtetjük. Félretesszük, és melegen tartjuk.
A megtisztított, finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az oregánót és a darált húst egy tálba tesszük. Fűszerezzük sóval, kevés borssal, majd jól összedolgozzuk, és apró golyókat formálunk a masszából.
A felforrósított olajon aranybarnára pirítjuk a húsgombócokat, ezután kiszedjük egy papírtörlőre, majd hőálló tálba tesszük.
Felforrósítjuk az olívaolajat, és üvegesre pirítjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a paradicsomot, felforraljuk, sózzuk-borsozzuk, majd 20 percig főzzük. A paradicsomos mártást a húsgombócokra borítjuk, majd és 180 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Végül összeforgatjuk a kifőtt tésztával, és finomra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.