A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezért érdemes lefagyasztani a kenyeret fogyasztás előtt

Vágólapra másolva!
Egy orvos meglepő tényeket osztott meg a követőivel a kenyér fagyasztásának az előnyeiről, amelyek túlmutatnak a penészgombák eltüntetésén és a kenyér hosszabb ideig való frissen tartásán.
Vágólapra másolva!

Az köztudott, hogy fagyasztással hosszabb ideig eltarthatók az élelmiszerek, de Dr. Chintal Patel szerint egészségügyi előnyökkel is jár, ha bizonyos élelmiszereket hidegebb hőmérsékleten tartanak. A doktornő a TikTok-csatornáján osztotta meg, hogy a kenyér fagyasztása és felmelegítése hogyan befolyásolja a keményítőt, és hogy ez hogyan hat a bélrendszerre. 

Ha egy éjszakán át lefagyasztjuk a kenyeret, majd újramelegítjük vagy pirítjuk, a kenyérben lévő keményítő molekuláris szerkezete ellenállóbb keményítővé változik. Ez az a típusú keményítő, amely táplálja a bélbaktériumokat, és elősegíti az egészséges bél mikrobióm felépítését. Ez pedig csökkenti a kenyér glikémiás indexét is

– magyarázta a doktornő. 

Ez a csökkenés számokban is kifejezhető, a kenyér esetében 30 % csökkenést jelent, de hasonlóan hat a hűtés a rizsre és a tésztára is. Ez pedig jót tesz minden embernek, főleg a cukorbetegeknek és a bélproblémákkal küszködőknek.

@drchintalskitchen Do you freeze your bread? It’s also a great way to save money as you just take a slice out of the freezer as and when you need it! #nutrition #guthealth #gutmicrobiome #wednesdaywisdom #nutritiontips #healthyeating ♬ original sound - Dr Chintal’s Kitchen

A doktornő videója hatalmas sikert aratott, a kommentekben többen megköszönték, hogy megosztotta ezt a fontos információt, azonban akadtak olyanok is, akik kételkedtem abban, amit mondott. 

Korábban arról írtunk, hogy szinte minden konyhában megtalálható a hagyma és a fokhagyma, mégis kevesen vannak tisztában azzal, hogyan érdemes tárolni őket annak érdekében, hogy minél tovább megőrizzék frissességüket. A legtöbben például hűtőszekrényben tárolják abban a reményben, hogy így tovább eláll, azonban épp ellenkezőleg: hamarabb romlanak és megpenészednek. Ehelyett egy hűvös, sötét, jól szellőző helyen kell tárolni őket, és az sem mindegy, miben. A lyukasztott papírzacskók elegendő szellőzést biztosítanak a zöldségeknek, így azok tovább maradnak frissek, akár 3-6 hónapig is. A műanyag zacskók, illetve fedeles edények azonban nem alkalmasak erre a célra, mivel ezek nem szellőznek.

Arról is írtunk, hogy búcsút inthetünk a megbarnult, fonnyadt salátaleveleknek, ha követjük Nichole Keshishian szakács és influenszer tanácsát. Így akár két hétig élvezhetjük a salátánk frissességét, és elfelejthetjük az élelmiszer pazarlást. Nicole a frissen vett salátát megmosta, majd amennyire csak tudta, szárazra törli. Ezután a tetejét befedi egy papírtörlővel, hogy az esetleges nedvességet magába szívja, majd egy zárható műanyag tasakban teszi be a hűtőbe. További jó hír, hogy a remek módszer minden fajta saláta esetében alkalmazható.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!