A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Sokkot kaptak az internetezők, kiderült, hogy vissza lehet zárni a gumicukor zacskóját

Vágólapra másolva!
A közösségi oldalakat görgetve, azt tapasztalhatjuk, hogy szinte minden héten megjelenik egy olyan videó, amiben egy hétköznapi dologról, kiderül, rosszul használjuk. Ez most sincs másképp. Egy influenszer osztotta meg követőivel azt a trükköt, mikén lehet visszazárni a gumicukor zacskóját. Mutatjuk!
Vágólapra másolva!

Ana Antonje, egy német életmód tanácsadó megdöbbent, mikor megtudta,

 hogyan lehet úgy kibontani a gumicukor zacskóját, hogy azt visszatudjuk zárni és a benne lévő édességek ne potyogjanak ki belőle. 

Az influenszer maga is ki akarta próbálni ezt a trükköt, ezért készített egy videó, amit a TikTok oldalán osztott meg követőivel. 

A több mint 2,4 millió kedvelést begyűjtő videóban, Ana volt látható, amint elrohan egy boltba, hogy gyorsan vegyen magának egy gumicukrot. Ezután otthon kibontotta az édességet, úgy, ahogy egy másik videóban látta. 

Ana megdöbbent, hogy valóban működik a trükk, miszerint, ha a gumicukor zacskóját középen egy csíkban bontjuk ki, akkor azután néhány mozdulattal, könnyen vissza lehet zárni. 

- írja  a Mirror.

A gumicukrot házilag is könnyen el lehet készíteni, ráadásul még zselatin sem kell hozzá. Az agaragarpor, amelyet vörös algából készítenek, a zselatin nélküli gumicukor kulcseleme. Természetesen zselés állagú, tökéletes zselatinpótló. A belőle készült gumicukor sokkal lágyabb, mint a megszokott bolti, de minden szempontból egészséges. 

Hozzávalók a narancsoshoz:

1 narancs, hámozva

1 bögre almalé, lehetőleg otthon készített

2 evőkanál cukor vagy édesítő

3 evőkanál agaragarpor

Elkészítés:

Tegyük a gumicukorformákat a fagyasztóba, mert így a cukrok gyorsabban megkötnek majd benne.
Keverjük össze a gyümölcsöket és az almalevet egy turmixgépben.
Szűrjük le egy kislyukú szűrőn, kanállal nyomkodjuk ki a folyadékot a pépből.
Az így kapott levet tegyük egy edénybe, és kezdjük el felforralni.
Keverjük el benne a cukrot vagy édesítőt és az agaragarport, majd forraljuk fel és főzzük 3 percig.
Közben folyamatosan keverjük.
Vegyük le a tűzről a lábast, csepegtessük a formákba a folyadékot, és tegyük a hűtőbe 30 percre vagy 1 órára, hogy megkössön.
Amint letelt az idő, vegyük ki a formából a gumicukrot.
Kész is!

A gumicukort áfonyás változatban is egyszerű elkészíteni és csak néhány hozzávaló lesz hozzá szükségünk. Az elkészítéséről és a hozzávalókról az Origon olvashat. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!