A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így készül a legfinomabb jeges tea

tea, zöldtea, feketetea, jeges tea, citrom, lime, eper, menta
Fotó: Tanja Esser
Vágólapra másolva!
Ahogy beköszönt a nyári kánikula, sokan egyből a kedvenc jeges teájuk után nyúlnak a boltok polcain. Sajnos azonban ezek valódi teát csak elvétve tartalmaznak, annál több mesterséges színezék, adalékanyag és rengeteg cukor található bennük. Mindezt megspórolhatjuk, ha némi kreativitással otthon készítjük el ezeket a nyári frissítőket, ráadásul fillérekért. Egész gyümölcs- vagy mentalevéldarabokkal pedig garantáltan finomabb és egészségesebb lesz, mint a bolti verzió.
Vágólapra másolva!

1. Mentás-citromfüves zöldtea citrusokkal

Az egyik legegészségesebb nyári frissítő, ami csak létezik. 

A zöldtea enyhe élénkítő hatása a citrusok frissítő ízkavalkádjával kombinálva még a legforróbb nyári napokat is elviselhetőbbé teszi. Ha a cukrot kihagyjuk belőle, esetleg természetes édesítőszerrel helyettesítjük, még a diétánkat is támogatja,

ugyanis a zöldtea és a citrusfélék is rendelkeznek némi vízhajtó és méregtelenítő hatással. Ha pikáns ízekre vágyunk, gyömbérrel is kiegészíthetjük.

Hozzávalók:

  • 1 liter víz
  • 2 filter zöldtea
  • Ízlés szerint cukor, méz, esetleg természetes édesítőszer (stevia, eritrit, xilit)
  • 15 db mentalevél
  • 2 marék friss citromfű levél
  • 1 db lime
  • 1 db narancs
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Szokványos módon elkészítjük a teát, ízlés szerint ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni. A citrusokat cikkekre vágjuk, majd a citromfű-és mentalevelekkel együtt hozzáadjuk a teához és összekeverjük. Ha használunk, adjuk hozzá a reszelt gyömbért. Végül jégkockákkal tálaljuk.

tea, zöldtea, feketetea, jeges tea, citrom, lime, eper, menta
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Kritchai7752/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2022 Kritchai7752/Shutterstock.  No use without permission.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!