A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNPongrácz Bence
12:10CselgáncsHifumi Abe-Bence Pongracz
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNPupp Réka
12:50CselgáncsReka Pupp-Sosorbaram Lkhagvasuren
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
NyílNyíl

Sorban állnak az emberek ezért a gyrosért a Corvinon

Vágólapra másolva!
A Corvin-negyed a főváros egyik legforgalmasabb része, emberek százai haladnak át rajta nap mint nap, akár gyalog, kocsival vagy tömegközlekedéssel. A metrómegálló lépcsőjének közelében van egy gyrosos, ami ránézésre nem hozza meg az ember kedvét, hogy ott egyen, valamiért azonban mégis rendszeresen tele van, de olyan is gyakran előfordul, hogy az emberek hosszú sorokban állnak az ételért. Utánajártunk, hogy vajon ingyen adnak valamit, vagy ennyire finom a gyros.
Vágólapra másolva!

Egészen gyakran sétálok el az Üllői út és a József körút sarkán, és nem tudtam nem észrevenni, hogy szinte mindennap sor van a sarki gyrososnál, főleg ebédidőben. Ez alapjaiban nem lenne meglepő, de ránézésre az étterem nem olyan hely, ahova az ember szívesen beülne egyet enni. Ezek miatt döntöttünk úgy az egyik barátommal, hogy kipróbáljuk. 

Sokadszorra sem lett jobb 

Ebédidőben, valamivel 1 óra után értünk oda az étteremhez. Ahogy közelítettünk egyre inkább elfogott a kétség, hogy biztosan akarom-e ezt. 

Igaz, nem az étterem hibája, hogy az utca koszos, tele van dobálva csikkekkel és galambok repdesnek össze-vissza, de az ember étvágyát ez akkor sem hozza meg.

 Ennek ellenére az összes kinti asztalnál ült valaki, valamelyiknél többen is. 

Fotó: Origo

Az étterem fölé nagy, görög stílusú betűkkel az van kiírva, hogy „GYROS”. Azt nem tudtam eldönteni, hogy ez az étterem neve, vagy így csak azt akarják hirdetni, hogy milyen ételt lehet itt kapni. 

A felirat alatt, stílusosan fehér alapon kék színű, tradicionális görög díszítés van, ami több helyen is előjön az étteremben, ilyen mintázat van a papíron, amit a tálcára tesznek, valamint ugyanezzel a papírral tekerik körbe az elkészült gyrost is. 

Amikor odaértünk egyetlen vásárló volt előttünk, szóval nem kellett sokat várnunk, hogy felvegyék a rendelésünket, de ez a kis idő is elég volt ahhoz, hogy körülnézzek odabent. Ennek a legfőbb oka az, hogy belül kicsi a tér, mindössze négy ember tud leülni, ők is a fallal szemben. Két hűtő is volt bent az üdítőknek, az egyik viszonylag tele is volt, a másiknak azonban a fele legalább üres volt, ezért is furcsáltam, hogy rekeszekben álltak az üdítők abban a térben, ahol a vendégek vannak, ezzel is szűkítve a teret. 

Most már értem 

A rendelés gyorsan és simán ment, két férfi dolgozott az étteremben, az egyikük a rendelésünket vette fel, a kollégája pedig készítette az ételeket. Gyrost kértünk pitában, én viszont nem kértem bele zöldséget, és meglepetésemre sok hellyel ellentétben nem számoltak fel plusz összeget emiatt, ugyanannyit fizettem mindkét gyrosért. Konkrétan 1950 forintot. Az étlapon végigfutva láttam, hogy árulnak rántott sajtot is, amit valószínűleg frissen sütnek ki rendelés esetén, mert a pultban nem volt. 

Azonban sem ennek, sem még sok más ételnek nem írták ki az árát, ami adott esetben okozhat kellemetlen meglepetéseket. 

Fotó: Origo

Választhattunk, hogy belül ülünk le enni, és a fallal szemezünk közben, vagy kiülünk az utcára a galambok közé. Utóbbi mellett döntöttünk. Az asztal és a szék is eléggé poros volt, mintha jó ideje nem törölték volna le. 

Az étel viszont sok mindenért kárpótolt. Jó görög gyroshoz méltóan nem pitát adnak, hanem lepény tekernek össze. A lepényt lezárt csomagolásból vették elő, vagyis nem helyben sütik, de megpirítják és az íze is nagyon jó volt. A barátom elmondása szerint a zöldségek frissek voltak, és kifejezetten tetszett neki, hogy többféle hagymát is használtak. 

A szószok közül a csípős pont annyira csípett, hogy ne legyen kellemetlen de azért érezzem a nyelvem hegyén, a joghurtos szósz viszont nekem kicsit eltűnt ízben, inkább abban segített, hogy ne legyen száraz az étel.

Fotó: Origo

 A hús finom volt és jól volt fűszerezve. Érdemes villát is használni az evéshez, mert a lepény nem ér össze, ezért evés közben könnyen lepotyoghat pár darab. 

Emiatt szerintem nem is érdemes vállalni, hogy séta közben együnk, mert könnyen leehetjük magunkat.

Összességében az étel nagyon jó volt, a körítésen még lehet mit javítani a lehetőségekhez mérten, a tisztaságra egy kisebb étteremben is oda lehet figyelni. Ha a környéken megéhezem, szívesen veszek majd itt gyrost, de inkább elvitelre kérem. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!