A Mindmegette a Huffington Post alapján azt írja, hogy ha megosztjuk a poharunkat, kulacsunkat a barátainkkal, akkor megvan a lehetőség, hogy elkapjunk valamit.
Ez lehet egy egyszerű megfázás, de sokkal fenyegetőbb dolog is, mint például súlyosabb vírusos vagy bakteriális fertőzés, gomba, esetleg parazita, melyek túlélnek a nyálban.
Az is tévhit, hogy az alkohol fertőtlenít, ugyanis csak 80-90 százalékos, azaz igazán erős alkoholnak van fertőtlenítő, tehát baktérium-, gomba- és vírusölő hatása.
Ez azt jelenti, hogy a fogyasztásra szánt italok erre nem jók, hisz azok a közelében sincsenek ennek az értéknek: egy bor 12 százalékos, egy erősebb szeszes ital pedig 40-60 százalékos erősségű.
Hogy miért kockázatos a gyerekünk után, akár egy etetést követően ugyanazzal az evőeszközzel enni, illetve, hogy milyen kockázatai vannak a párunkkal megosztott közös evőeszköznek, arról a Mindmegette oldalán olvashat bővebben.