A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Kiderült, miért nem szabad ugyanabból a pohárból inni, amit már mások használtak

Vágólapra másolva!
Olykor előfordul családi vagy baráti társaságokban, hogy az emberek egymás után esznek vagy isznak. Ez azonban nem jó gyakorlat, a szakértő most elárulja, hogy milyen következményei lehetnek ennek a rossz szokásnak.
Vágólapra másolva!

A Mindmegette a Huffington Post alapján azt írja, hogy ha megosztjuk a poharunkat, kulacsunkat a barátainkkal, akkor megvan a lehetőség, hogy elkapjunk valamit. 

Ez lehet egy egyszerű megfázás, de sokkal fenyegetőbb dolog is, mint például súlyosabb vírusos vagy bakteriális fertőzés, gomba, esetleg parazita, melyek túlélnek a nyálban.

Az is tévhit, hogy az alkohol fertőtlenít, ugyanis csak 80-90 százalékos, azaz igazán erős alkoholnak van fertőtlenítő, tehát baktérium-, gomba- és vírusölő hatása.

Ez azt jelenti, hogy a fogyasztásra szánt italok erre nem jók, hisz azok a közelében sincsenek ennek az értéknek: egy bor 12 százalékos, egy erősebb szeszes ital pedig 40-60 százalékos erősségű.

Hogy miért kockázatos a gyerekünk után, akár egy etetést követően ugyanazzal az evőeszközzel enni, illetve, hogy milyen kockázatai vannak a párunkkal megosztott közös evőeszköznek, arról a Mindmegette oldalán olvashat bővebben.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!