Egy étterem dolgozói majdnem megöltek egy kétéves gyereket

Vágólapra másolva!
Egy kaliforniai étterem véletlenül almalé helyett bort szolgált fel egy kétéves kisgyereknek. A szülei szerint a kicsi veszélyesen magas véralkoholszinttel került kórházba.
Vágólapra másolva!

Noemi Valencia és párja 2 éves kislányukkal vacsorázott a salinasi Fujiyama japán étteremben szombat este, amikor a kislány hirtelen láthatóan megszédült – nyilatkozta az anya a KSBW 8-nak.

Imbolygott, felborult, falaknak támaszkodott, nem tudta felemelni a fejét, és elharapta a szavakat

- mondta Valencia.

A nő ezután beleszagolt a kislány poharába - amelyet ráadásul fedővel szolgáltak fel. Azonnal rájött, hogy gyereke alkoholt kapott.

Almalé
Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

A halálra rémült szülők azonnal kórházba vitték a gyereket, ahol megtudták, hogy

 a véralkoholszintje 0,12-es volt, ami a felnőttek megengedett autóvezetési határértékének közel kétszerese.

Az étterem egyik vezetője azt mondta, hogy egy felszolgáló véletlenül házi készítésű bort adott a gyereknek, amelyre tévesen az volt írva, hogy „almalé” - írja a New York Post.

A szörnyű éttermi élmény után Valencia figyelmeztette a többi szülőt, hogy mindenképp „kóstolják meg, hogy mit adnak a gyerekeknek. 

Azt is követelte, hogy az étterem, a Fujiyama figyeljen jobban oda az élelmiszerek és italok címkézésével és tárolásával kapcsolatban.

Tegyék meg a megfelelő óvintézkedéseket a dolgok tárolására és megfelelő címkézésére vonatkozóan, hogy ez soha senki mással ne történhessen meg – mondta.

A 2 éves gyermek azóta felépült, a rendőrség az állami tisztviselőkkel együtt pedig vizsgálja az esetet.

Egy nem régi tanulmányból kiderült, az alkohol még a felnőtt embereknek számára sem olyan jótékony, mint azt eddig hitték.

Az új kutatás szerint tévhit, hogy a sajt- és vajimádó franciák körében azért viszonylag alacsony a szívbetegségek aránya, mert vörösbort isznak. Hibásak azok a tanulmányok is, amelyek szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás hosszabb és egészségesebb életet eredményez.

"Egyszerűen nincs teljesen biztonságos ivási szint" - állítja Tim Stockwell, a kutatás vezetője, a Victoria Egyetem kanadai anyaghasználati kutatóintézetének tudósa. 

Stockwell és szorgos csapata 107 publikált tanulmányt értékelt, amelyek az ivási szokások és a hosszú élet közötti kapcsolatot vizsgálták. 

Amikor az adatokat összevetették, úgy tűnt, hogy a napi legfeljebb két italt fogyasztó embereknél 14%-kal alacsonyabb volt a halálozás kockázata a vizsgált időszak alatt, mint azoknál, akik nem fogyasztottak alkoholt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!