A brooklyni székhelyű fine-dining étteremben a thai fővárosban úgy lehet városnéző túrára menni, hogy el sem kell hagyni Gothamet – mindezt persze a magával ragadó vetítési technológiának köszönhetően. A Bang Bang úgy van kialakítva mintha valóban egy buszban ülnénk, miközben az éttermet körülvevő falakra Bangkok utcáit vetítik. A "buszos kiránduláson" résztvevők így két órán keresztül a VR-technológiának köszönhetően a thai fővárosban érezhetik magukat. Mindezt fokozza a Bang Bang 10 fogásos kóstolómenüje is - számolt be a New York Post.
A Williamsburgben, a Grand Street 131. szám alatt található Bang Bang Jugkrwut „Jay” Borin ötlete volt, aki a brooklyni Mao Mao és a Queens-i Jai Sang Ma tulajdonosa is egyben.
"Nem foglalkozom az étteremmel. Én élményüzletet kínálok" – mondta a 45 éves Borin a The Postnak.
Az illúzió megvalósítása érdekében a bangkoki származású tulajdonos egy filmet készített szülővárosának ikonikus nevezetességeiről, beleértve a híres, labirintusszerű lebegő piacot , a kínai negyed kiterjedt környékét és még a sikátorokat is.
Manapság ezt a fajta térhatásnövelő technológiát optikai illúziók létrehozására használják épületeken, a Broadway bemutatókon és természetesen az ehhez hasonló éttermekben is.
Ezzel az új módszerrel „nem kell Bangkokba vagy a világ bármely pontjára elmenni
– magyarázta Borin, akinek az a célja, hogy elhozza szülőföldje „szépségét” NYC-be.
Ami az ételeket illeti, az étlapon a thai klasszikusok európai ihletésű dekonstrukciói találhatók, mint például a Bangkok, az ízletes csemege triója, kókuszhabbal rakott sertéstortával, káposztába csomagolt párolt sertésgombóccal és hideg homárleves lime habbal és egy blansírozott paradicsom – lényegében egy gazpacho-szerű étel a Tom Yum levesben.
Ott van még a Noble: füstölt kacsa vörös curry szósszal és csípős licsipürével.
Minden utazás közben a Bang Bang menedzsere, Prachak Seniwong an Ayutthaya beszámol azokról az ételekről és helyekről, amelyek mellett éppen elhaladnak.
Az óváros helyi utcáira fogunk vinni benneteket
– jelentette ki egy korábbi "kiránduláson".
Érdemes megemlíteni a Wisdom-ot is, amely csípős garnélapasztával megkent márványozott wagyu marhaszelet vagy éppen a rántott „chilei tengeri sügért” chili szósszal, mustárzölddel és még sok mással.
A mecénások ezt a kulináris tízpróbát mangós ragadós rizzsel – egy ikonikus thai desszerttel – teszik teljessé. Ami a tipikus kókusztej helyett ragacsos rizstortát és kókuszmousse-t is tartalmaz.
A teljes ár két főre 357 dollár (nagyjából 126 ezer forint)
Az étteremről videókat IDE kattintva találhat.