Gyerekkorunk kedvenc ételét utálják a külföldiek

tészta, pasta
Fotó: Unplash
Vágólapra másolva!
A TasteAtlas, amely az ételek és ízek enciklopédiájaként ismert, nemrég szavazást indított, ahol olvasóit arról kérdezte, hogy melyik magyar ételt szeretik a legkevésbé. 45 különböző étel közül választhattak. A győztes pedig gyerekkorunk egyik kedvence lett. Ráadásul erről az ételről nemrég a New York Times is írt.
Vágólapra másolva!

A világ egyik legkedveltebb gasztrooldala, a TasteAtlas arra volt kíváncsi, hogy olvasói szerint melyik a legkevésbé kedvelt magyar étel. A szavazás sokak számára meglepő eredményt hozott, ugyanis a pontok alapján a mákos tészta kapta ezt a a kétes elismerést - derül ki a Mindmegette cikkéből.

A mákos tészta nem kapott egyébként kifejezetten rossz értékeléseket: 3,1 pontot szerzett az 5-ből, ami egy közepes eredménynek számít. Ennek ellenére ez volt a leggyengébb pontszám a felsorol 45 étel között.

Fotó: Shutterstock

A listát nem a legrosszabb, hanem inkább a legkevésbé kedvelt magyar ételek alapján született. Ez azt jelenti, hogy a mákos tészta nem vált ki igazán negatív érzéseket az emberekből, csupán kevésbé rajonganak érte, mint más magyar fogásokért.

A mákos tészta nem kifejezetten magyar étel. Ez a klasszikus fogás a közép-európai konyha szerves részeként más országokban, például Csehországban és Szerbiában is ismerik.

New York Times is írt már a mákos tésztáról

A New York Times egy nemrég megjelent cikkében a mákos tésztáról írt, amely szerény magyar fogásként Amerikában is felkeltette az érdeklődést. Bár hazánkban hétköznapi ételnek számít, az Egyesült Államokban a mák és a tészta párosítása szokatlannak tűnik. A cikk kiemeli, hogy ez a négy összetevős étel a 16. században vált népszerűvé Közép-Európában, és mára globális figyelmet kapott.

Mákos tészta receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg szélesmetélt 
  • 3.5 dkg vaj 
  • 6 ek. darált mák 
  • 4 ek. porcukor

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!