Íme 4 igazán rémisztő vendégváró recept halloweenra

Vágólapra másolva!
Ma már Magyarországon is egyre többen tartanak október utolsó napján halloweeni partikat. A vendégek ijesztő jelmezben érkeznek, a házigazdák pedig igyekeznek minél rémisztőbb vendégváró falattal várni őket. Ezért most összegyűjtöttünk öt olyan ételt, amitől biztosan megijednek a házibulira érkezők, és ezek a halloweeni receptek otthonra is tökéletes vendégváró falatok.
Vágólapra másolva!

Szellemek, pókok, koporsó és még számos dekoráció alkotja a tökéletes halloweeni készülődés alapjait és a halloweeni süteményeket, amiket az ünnep tematikájában készítünk el. Ezek a halloweeni receptek otthonra kiváló választások akkor is,  ha néhány vérfagyasztó süteményt is szeretnénk elkészíteni,  amiktől még a horrorfilm-rajongók is megijednének. Viszont az italokról se feledkezzünk meg, amiket egy-egy egyszerű kiegészítővel könnyen hátborzongatóvá tehetünk. 

Halloweeni receptek otthonra
Halloweeni receptek otthonra: ezek a legrémisztőbb ételek a rettegés éjszakájára
Fotó: Mindmegette.hu

Halloweeni receptek otthonra:

 

1. Mandulás boszorkányujjak recept

Hozzávalók:

12 dkg liszt

8 dkg finomra őrölt mandula

12 dkg vaj vagy margarin

8 dkg porcukor

1 db tojássárgája

0.5 db biocitrom reszelt héja

20 szem blansírozott mandula

Elkészítés:

1. A lisztet összekeverjük az őrölt mandulával, majd a hideg kis kockára vágott vajat belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojássárgáját és a citromhéjat, majd a tésztát simára gyúrjuk. Ezután frissentartó fóliába tesszük és 30 percre a hűtőbe rakjuk.

2. A tésztát 20 egyenlő részre osztjuk és lisztezett felületen mindből 16 centiméter hosszú rudakat sodrunk, majd azokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kis távolságra. A rudak végébe egy 1-1 mandulát nyomunk, majd egy késsel ujjperceket alakítunk ki és 2-3 helyen benyomva a rudakat, a bütyköket is megformázhatjuk.

3. Ha megformáztuk a rudakat, akkor 180 fokra előmelegített sütőben, 15-18 perc alatt készre sütjük a kekszeket, amiket a tepsin hagyunk kihűlni.

4. A mandulákat leszedjük az „ujjakról” és a mélyedésekbe kevés lekvárt teszünk, végül pedig visszaragasztjuk a mandulaszemeket.

halloween kaja ötletek, halloweenkajaötletek
Fotó: Mindmegette.hu

2. Agy torta

Hozzávalók: 

  • 250 g margarin
  • 265 g porcukor
  • 240 g liszt
  • 2 evőkanál kakaó
  • Csipet só
  • 50 ml író
  • 1 tk vanília aroma
  • 1 tk piros ételfesték 
  • 4 tojás
  • 2 tk fehérbor ecet
  • 1 tk szódabikarbóna
halloween kaja ötletek, halloweenkajaötletek
Fotó: Shutterstock

A krémsajtos cukormázhoz:

  • 80 g vaj
  • 120 g krémsajt
  • 500 g porcukor 
  • 1 tk vaníliaaroma
  • rózsaszín színű fondant
  • ehető vér

Elkészítés:

1. Melegítsük a sütőt 170 fokra, közben pedig a margarint és a cukrot keverjük habosra. 

2. A lisztet, a kakaóport és a sót szitáljuk egy tálba, majd az íróhoz adott ételfestéket és vaníliaaromát hozzáadjuk a lisztes keverékbe.

3. A tojást üssük bele a habosított vajba, majd mindez adjuk a hozzá a liszthez. Ezt addig keverjük, amíg a teljesen sima tésztát nem kapunk. 

4. Végül a tésztához adjuk hozzá a maradék száraz hozzávalókat és keverőgéppel állítsuk össze a piskótát. Majd tegyük bele az ecetet is. 

5. A kész piskótát egy tortaformába öntjük, és az előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Ha kész 5-10 percig hagyjuk hűlni.

6. Miközben sül a torta alapja, elkészítjük a sajtkrémet, amihez a vajat és a krémsajtot habosra keverjük. Hozzáadjuk a porcukor felét és a vaníliaaromát, majd a keverőgép legalacsonyabb fokozatán addig keverjük, amíg a krém össze nem áll. Ekkor hozzáadjuk a maradék porcukrot és tovább keverjük. 

7. A kihűlt piskótából félgömböt formázunk és befedjük krémmel. 

8. A fonatból készítsünk hosszú rudakat, amiket spirálos formában a torta tetejére tudunk tenni. Végül pedig az ehető vér kanalazzuk az agy tortára. 

halloween kaja ötletek, halloweenkajaötletek
Fotó: andras_csontos/Shutterstock

Cikkünk a következő oldalon folyatódik!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!