Ez a hagymalekvár minden hamburgert az egekbe emel
Vágólapra másolva!
Sokan megtapasztalhattuk már, hogy a hagymalekvár egyszerre édes és savanyú íze remekül illik a húsokhoz, ezért minden grillezés vagy otthoni sütés elengedhetetlen kelléke. Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb hagymaszósz, amely azonban zöldségekhez és sajtokhoz is remekül illik.
A hagymalekvár történetéről elég keveset tudunk. Ami biztosnak tűnik, az mindössze annyi, hogy a francia konyha egyik köreteként indult világhódító útjára. Elkészítése nem bonyolult, fel lehet használni vörös- és lila hagymát is.
Ínyenc hagymalekvár
Hozzávalók
10 fej hagyma
30 dkg nádcukor
30 dkg balzsamecet
1 csip só
2 dl száraz vörösbor
4 ek lekvár
4 dl víz
2 ek vaj
Elkészítése:
A hagymákat (lehet lila vagy vörös is) megpucoljuk, félbevágjuk, és nagyon vékonyan felszeleteljük.
Egy vastag falú, nagyobb serpenyőbe tesszük a cukrot és a balzsamecetet, alágyújtunk, és megvárjuk, míg a cukorkristályok elolvadnak.
Hozzáadjuk a hagymát, a sót, és alacsony lángon 30 percig főzzük. Egyszer-egyszer megkeverhetjük, de nem kell mellette állni.
Ha egyéb ínyenc receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!