Így készül a tökéletes hagymalekvár

hagymalekvár
Ez a hagymalekvár minden hamburgert az egekbe emel
Vágólapra másolva!
Sokan megtapasztalhattuk már, hogy a hagymalekvár egyszerre édes és savanyú íze remekül illik a húsokhoz, ezért minden grillezés vagy otthoni sütés elengedhetetlen kelléke. Mutatjuk, hogyan készül a legfinomabb hagymaszósz, amely azonban zöldségekhez és sajtokhoz is remekül illik.
Vágólapra másolva!

A hagymalekvár történetéről elég keveset tudunk. Ami biztosnak tűnik, az mindössze annyi, hogy a francia konyha egyik köreteként indult világhódító útjára. Elkészítése nem bonyolult, fel lehet használni vörös- és lila hagymát is.

Ínyenc hagymalekvár

Hozzávalók

  • 10 fej hagyma
  • 30 dkg nádcukor
  • 30 dkg balzsamecet
  • 1 csip só
  • 2 dl száraz vörösbor
  • 4 ek lekvár
  • 4 dl víz
  • 2 ek vaj

Elkészítése:

  1. A hagymákat (lehet lila vagy vörös is) megpucoljuk, félbevágjuk, és nagyon vékonyan felszeleteljük.
  2. Egy vastag falú, nagyobb serpenyőbe tesszük a cukrot és a balzsamecetet, alágyújtunk, és megvárjuk, míg a cukorkristályok elolvadnak.
  3. Hozzáadjuk a hagymát, a sót, és alacsony lángon 30 percig főzzük. Egyszer-egyszer megkeverhetjük, de nem kell mellette állni.

Ha egyéb ínyenc receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!

hagymalekvár
Ez a hagymalekvár minden hamburgert az egekbe emel
Fotó:  Mindmegette 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!