A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Konferencia a Flash technológia jövőjéről<br/>

Vágólapra másolva!
A Flashforward 2000 konferencián az online animációval és videóval foglalkozó cégek vesznek részt. Az eseményt megnyitó beszédében Rob Burgess, a Macromedia vezetője a Flash technológia jövőjéről és a közelgő 5-ös verzióról beszélt.
Vágólapra másolva!

Jelenleg a világon megközelítőleg 222 millió felhasználó számítógépe képes arra, hogy lejátssza a Flash animációkat. Ez azt jelenti, hogy a böngészőprogramok kilencven százaléka felismeri a Macromedia által létrehozott SWF vektorgrafikus animációt leíró formátumot, mondta beszédében Rob Burgess.

A Macromedia célként tűzte ki, hogy a Flasht minden internetes eszköz, így a mobiltelefonok és a WebTV is kezelni tudja. A cég mindössze két éve, 1998-ban indította útnak az interneten mára hihetetlenül népszerűvé vált vektorgrafikus technológiáját, amelyet képességei nem csak statikus animációk létrehozására, de interaktív webes felületek működtetésére is alkalmasak.

Rob Burgess elmondta: közzétették az interneten a vektoros formátum teljes leírását, amivel el szeretnék érni, hogy minél több szoftver legyen képes beolvasni és kimenteni az animációkat Flash formátumban. Burgess hozzátette: a Flash Player teljes dokumentációja is elérhető, de egyelőre csak fejlesztőcégek számára.

A Flash 5-ös verziójáról Burgess elmondta, hogy átalakították a felületet, valamint újabb funkciókat építettek be, amelyekkel könnyebb megtervezni és elkészíteni az egyes animációkat. Arról, hogy az új verzió mikor fog megjelenni, a Macromedia vezetője részleteket nem árult el.

(ZDNN)

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!